seo texter logo

Abonnemang eller abbonemang → Vad är rätt?

Stavas det abonnemang eller är det i stället abbonemang som du ska använda? Ett tydligt svar på det får du nu tillsammans med bra exempel.

Abonnemang eller abbonemang - hur stavas det?

Det stavas alltid abonnemang, och det heter aldrig abbonnemang. Inte heller abbonnemang eller abonemang är godkända stavningar av begreppet. Det är alltså ett "b" och två "n" i allt som har med abonnemang att göra. Abonnent och abonnera är således också rätt.

Exempel på rätt och fel stavning

Rätt stavning för begreppet

  • Det här abonnemanget för en ny iPhone. Räkningen betalas av dig men telefonen tillhör grannfrun. Förklara dig Göran!
  • Abonnemang säger du. Det ringer ingen klocka. Visste du förresten att iPhone uppfanns av den där gubben Kelloggs? Du vet han med flingorna?
  • Säg upp det abonnemang du tecknat, sen ska vi på parterapi du och jag. Abonnemanget till terapeuten blir nog dyrare än det för grannfruns iPhone, var så säker.

Läs mer: Vanliga svenska ord som ofta blir felstavade.

Fel stavning för begreppet

  • Det här abbonnemanget för en ny iPhone. Räkningen betalas av dig men telefonen tillhör granndamen. Förklara dig Göran!
  • Abbonnemang säger du. Det ringer ingen klocka. Visste du förresten att iPhone uppfanns av den där gubben Kelloggs? Du vet han med flingorna?
  • Säg upp det abbonnemang du tecknat, sen ska vi på parterapi du och jag. Abbonnemanget till terapeuten blir nog dyrare än det för granndamens iPhone, var så säker.

Vanliga synonymer för abonnemang

  • prenumeration
  • subskribering

Vad betyder abonnemang på engelska?

Abonnemang heter subscription på engelska.

Läs mer: Massor av svenska ordspråk och deras betydelser.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande och SEO. 

Karl Rosqvist

Det är jag, Karl Rosqvist, som ligger bakom majoriteten av innehållet på SEO-texter.se. Jag har över 5 års erfarenhet som content writer. Du är väldigt välkommen att höra av dig till oss för att prata om SEO.