seo texter logo

Afterski eller after ski → Vad är rätt?

Här får du reda på hur detta begrepp stavas på ett begripligt sätt.

Afterski eller after ski - hur stavas det?

Den stavning som är mest rätt är afterski, men det är inte fel att skriva after ski. Den viktigaste anledningen till att afterski är den bästa stavningen är för att det är enklast att böja den hopskrivna stavningen.

Afterski

Hopskrivet afterski ger dig enklare böjningar

Att böja saker som afterskidisco blir en enkel match när du skriver ihop begreppet. Men när du inte skriver skriver ihop ordet låter det sammansatta begreppet konstigt, såsom after ski-disco och after-ski-disco.

Använd afterski för att ge läsaren ett enklare språk

afterski är den vanligaste stavningen maximerar du möjligheten för att läsarna tänker på vad du skriver, och inte hur du skriver. Att skriva så begripligt som möjligt kallas för att uttrycka sig i klarspråk, och är någonting som är bästa praxis inom textförfattning.

Läs mer: Så skriver du datum i löpande text.

Vad är afterski?

Afterski är en nöjesaktivitet som finns på skidorter som i regel inkluderar att du dricker öl och sprit, dansar och pratar strunt med andra utförsåkare.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Han ligger även bakom majoriteten av innehållet på SEO-bloggen. Karl har över 5 års erfarenhet som content writer, och han skriver inom i princip alla nischer.