seo texter logo

Eqvors Unika Strategi för Datadriven SEO

I denna artikel, eller fallstudie, får du lära dig hur Eqvor gjorde för att lyckas med sitt SEO-arbete.

I en tid där innehåll är väldigt viktigt, har Eqvor testat en ny typ av SEO inom finanssektorn när det gäller onoterade aktier. Istället för att förlita sig på traditionellt SEO-anpassade texter, valde Eqvor att kombinera dessa med omfattande prishistorik och dataintensiv information i sitt innehåll.

Denna strategi visade sig inte bara matcha sökintentionen hos deras målgrupp mer exakt utan också placera dem före sina konkurrenter i Googles sökresultat.

Strategisk Implementering av Data och Tabeller

Kärnan i Eqvors strategi var ett djupt fokus på användarintention. De insåg att deras målgrupp, investerare, VC-bolag och familiy offices, sökte djupgående information och data snarare än ytliga textbeskrivningar när de letade efter aktörer som kan hjälpa dem köpa och sälja aktier.

Eqvor svarade på detta behov genom att skapa detaljerade tabeller och interaktiva graph-funktioner som presenterade prishistorik och andra relevanta finansiella data för användare som överväger att exempelvis köpa aktier i Kaunis Iron som är ett populärt onoterat bolag.

Kaunis iron

Denna data presenterades inte bara på ett användarvänligt sätt utan var också noggrant optimerad för SEO. Varje tabell och datamängd var inbäddad med relevanta nyckelord, beskrivande alt-texter och optimerade rubriker.

Denna taktik gjorde det möjligt för de populäraste sökmotorerna att enkelt söka igenom, förstå och indexera Eqvors innehåll, vilket resulterade i högre rankningar.

Överlägsenhet Genom Användarintention

Vad som verkligen satte Eqvor framför sina konkurrenter var deras laserfokus på att matcha och överträffa sökintentionen.

Genom att erbjuda en kombination av historiska data, trendanalyser och ägardata direkt relaterade till onoterade aktier som Kaunis Iron, Klarna och Marshall Group kunde Eqvor attrahera sin målgrupp genom att bättre besvara användarens sökning.

Denna strategi skapade inte bara ett högre värde för läsarna utan signalerade också till Google att Eqvors innehåll var relevant och användbart, vilket är avgörande faktorer för att kunna ranka bra i sökmotorerna.

Teknisk SEO och Mobilanpassning

För att komplettera sin datadrivna strategi såg Eqvor också till att deras webbplats följde bästa praxis för teknisk SEO. Snabba laddningstider, mobilvänlig design och säkerhetsprotokoll såg till att användarupplevelsen var optimal.

Denna uppmärksamhet för detaljer garanterade att inte bara innehållet utan även webbplatsens tekniska aspekter bidrog till att den övergripande SEO-prestandan var och förblir bra.

Om författaren

Artikeln är skriven av Felix Forsgren. Han är en entreprenör med stort intresse för SEO. Han är idag VD på digitalbyrån Looplabz och handelsplattformen Eqvor.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.