seo texter logo

10 tjänster med gratis bilder till din webbsida

Här ger vi dig exempel på 10 utmärkta bildbanker som är gratis att använda, och där du kan ladda ner bilder utan att betala för det.

10 webbsidor som erbjuder gratis bilder

  1. Pixabay.
  2. Pexels.
  3. Unsplash.
  4. Getty Images.
  5. Canva.
  6. Freepik.
  7. PicJumbo.
  8. ISO Republic.
  9. Stocksnap.
  10. Foodiesfeed.

Nedan berättar vi om de webbsidor vi precis nämnt i större detalj.

1. Pixabay (alla bilder är gratis)

Hos Pixabay kan du ladda ner över 2 miljoner bilder, videor och musikvideor. Alla bilder och annan media är 100% gratis, och du behöver inte länka tillbaka till Pixabay om du inte vill. Men både Pixabay och fotografen blir glada om du väljer att göra det.

2. Pexels (alla bilder är gratis)

Pexels är en stor och populär bildbank med hundratusentals bilder. Hos dem kan du ladda ner hur många bilder du vill utan att behöva betala för det, och nya bilder laddas hela tiden upp av Pexels-communityt.

3. Unsplash (många bilder är gratis)

Unsplash är en stor bildbank med över 2 miljoner gratis bilder för din webbsida. Du behöver inte länka tillbaka till Unsplash, och värt att veta är att en del bilder är låsta bakom en betalvägg. Att låsa upp alla bilder kostar omkring 45 kr per månad.

Unsplash ger dg tillgang till over 2 miljoner gratisbilder

4. Getty Images (du kan bädda in bilder gratis)

När du använder dig av Getty Images kan du inte ladda ner bilder utan att behöva betala för det. Men det är däremot enkelt att använda sig av deras inbäddningsfunktion för att kunna använda bilderna gratis på din webbsida mot att det står ett reklammedelande längst ner på bilden.

Det bästa med Getty Images är att de har många bra bilder på kändisar såsom skådespelare och fotbollsspelare som du aldrig hittar på bildbanker som enbart har gratisbilder.

Att ladda ner bilderna mot betalning rekommenderar vi däremot inte då de bilderna kostar mycket pengar. Ett pris per nedladdning på från 1 000 kr per bild får du räkna med om du inte vill bädda in bilderna via deras inbäddningsfunktion.

Getty images

5. Canva (många bilder är gratis)

Canva är en populär tjänst där du kan ladda ner och använda många olika bilder utan att behöva betala för det.

Det bästa med Canva är att de har en riktigt kraftfull online-redigerare som fungerar ungefär som en lite mer avskalad och användarvänlig version av Adobe Photoshop.

För att få tillgång till de bästa funktionerna måste du betala för dig, men även gratisanvändare får faktiskt tillgång till en hel del.

Canva

6. Freepik (många bilder är gratis)

Hos Freepik finns det många bilder som är gratis att använda på din webbsida, men du måste samtidigt länka tillbaka till originalbilden för att bilden ska vara gratis. De riktigt bra bilderna kostar pengar att ladda ner, men det är förståeligt då de är såväl snygga som påkostade.

Freepik

7. PicJumbo (många bilder är gratis)

PicJumbo erbjuder en gratis bildtjänst där du hittar tusentals snygga bilder som du inte behöver betala för att ladda ner. Men du ska samtidigt tänka på att betalversionen kostar ganska mycket pengar att använda sig av, och att gratisversionen borde räcka för de flesta.

Picjumbo

8. ISO Republic (alla bilder är gratis)

Hos ISO Republic satsar de på att erbjuda gratis bilder som är särskilt högupplösta. Alltså av särskilt bra kvalitet. Det finns ingen premiumversion då 100% av bilderna är helt gratis att ladda ner och använda på sin webbsida eller blogg.

ISO republic

9. Stocksnap (alla bilder är gratis)

Stocksnap är en riktigt bra bildtjänst där du får ladda ner hur många bilder du vill utan att du behöver betala någonting. Alla bilder är tillagda i logiska kategorier, och många nya bilder läggs till varje vecka.

Stocksnap

10. Foodiesfeed (alla bilder är gratis)

Hos Foodiesfeed hittar du "bara" omkring 2 000 gratisbilder. Men du ska samtidigt tänka på att du får tillgång till unika mat- och matlagningsbilder som är så pass vältagna att det är svårt att tro att du slipper betala för att ladda ner och använda dem.

Foodiesfeed är alltså en riktigt bra bildbank, i synnerhet för dig som bloggar om exempelvis hälsa och mat.

Foodiesfeed

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Han ligger även bakom majoriteten av innehållet på SEO-bloggen. Karl har över 5 års erfarenhet som content writer, och han skriver inom i princip alla nischer.