seo texter logo

Halloumi eller hallomi → Vad är rätt?

Här får du reda på hur detta begrepp stavas på ett begripligt sätt.

Halloumi eller hallomi - hur stavas det?

Det är alltid rätt att skriva halloumi, och det är alltid fel att skriva hallomi. Anledningen till att många stavar fel beror sannolikt på att rättstavade halloumi har ett dolt "U" som är svårt att få med i stavning. Så se gärna till att alltid använda stavningen halloumi i stället för hallomi.

Halloumi ar supergott men det ar godare att stava ratt

Vad är halloumi?

Halloumi är ost som är tillverkad av cypriotisk fårmjölk. Man kan också göra halloumi på get- och komjölk, och även det kallas för halloumi. Värt att veta är att ost från svenska getter, kor och får inte får kallas för halloumi. Detta då det bara är cypriotiska mejerier som kan tillverka riktig halloumi som konsekvens av ett varumärkesskydd.

"Svensk halloumi" kallas oftast eldost. Detta då inga mejerier, varken i Europa eller USA lyckats få varumärkesskyddet hävt. Stiftelsen som värnar om varumärkesskyddet för halloumi har ett tungvridarnamn i form av: "The Foundation for the Protection of the Traditional Cheese of Cyprus named Halloumi."

Läs mer: Zappa eller sappa → Vad är rätt?

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.