seo texter logo

Konkurrens eller konkurens - vad är rätt?

Här får du reda på hur detta begrepp stavas på ett begripligt sätt.

Konkurrens eller konkurens - hur stavas det?

Det är alltid rätt att skriva konkurrens, och det är alltid fel att skriva konkurens. Anledningen till att många stavar fel beror sannolikt på att konkurens låter rätt enligt de dialekter som gärna uttalar korta "U" som långa "U". Men fall inte för den luringen, och använd alltid stavningen konkurrens.

Konkurrens

Vad betyder konkurrens?

Konkurrens är när företag och organisationer tävlar mot varandra om att erbjuda bäst saker. När konkurrensen fungerar optimalt blir kvaliteten på produkterna bättre samtidigt som priserna på produkterna hålls nere på rimliga nivåer.

En fungerande konkurrens ar bra for dig som kund

Du kan bland annat säga att konkurrensen inom banksektorn har medfört att det går att ta lån med vettiga avgifter. Men du kan även säga att det stora antal padelhallar som öppnats har medfört att det är lättare att hitta en padelbana till ett bra pris och med en bra takhöjd.

Konkurrens är alltså någonting bra som ger företag och organisationer anledningar till att förbättra sig kontinuerligt. De företag och organisationer som inte förbättrar sig i marknader där konkurrens råder kommer i princip alltid gå under förr eller senare.

Vad betyder konkurrens på engelska?

Konkurrens betyder competition på engelska.

Läs mer: Rekognosera eller rekognoscera → Vad är rätt?

Läs mer: Exempel på svenska ord som är svåra att stava.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.