seo texter logo

Pessimistisk eller pessemistisk - vad är rätt?

Här får du reda på hur detta begrepp stavas på ett begripligt sätt.

Pessimistisk eller pessemistisk - hur stavas det?

Det är alltid rätt att skriva pessimistisk, och det är alltid fel att skriva pessemistisk. Anledningen till att många stavar fel beror sannolikt på att pessemistisk låter rätt enligt vissa dialekter. Men fall inte för den luringen, och skriv pessimistisk för den stavningen är 100 % rätt.

Pessimistisk

Vad betyder pessimistisk?

Pessimistisk kommer från ordet pessimism, som kommer från latinets pessimus, som betyder värst. Att vara pessimistisk betyder i sin tur att man har en allmänt negativ inställning och förväntar sig ett negativt resultat i princip jämt.

Exempel på hur en pessimistisk person kan bete sig

  • När en positiv person säger: Oj vilket fint väder det är idag kan den pessimistiska personen säga: Ja, men det är bara för att polarisarna smälter och alla isbjörnar plågas ihjäl.
  • När en positiv person säger: Oj vilken grym film vi såg precis kan den pessimistiska personen säga: Ja, men regissören har ett semesterhus i Marbella och jag gillar inte snobbar.

OBS: Värt att veta är att miljöproblem inte ska skämtas bort. Men det finns samtidigt en tid och plats för alla typer av samtal.

Vad betyder pessimistisk på engelska?

Pessimistisk betyder pessimistic på engelska.

Läs mer: Ifrån eller i från → Vad är rätt?

Läs mer: Ifred eller i fred → Vad är rätt?

Läs mer: Exempel på svenska ord som är svåra att stava.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.