seo texter logo

Såsom eller så som → Vad är rätt?

Här får du reda på hur detta begrepp stavas på ett begripligt sätt.

Såsom eller så som - hur stavas det?

Både såsom och så som är rätt beroende på vad du syftar på. När du använder stavningen såsom syftar du på liksom, i rollen som eller till exempel. Men när du särskriver stavningen så som syftar du i stället på på det sätt som eller så som jag ser det.

Sasom 1

Exempel på hur begreppet används

  • Kalle spelar tennis precis såsom sin syster. Här syftar vi på liksom, vilket medför att hopskrivning är rätt.
  • Såsom den tennisspelare jag är påpekar jag alltid att man ska äta nyttigt. Här syftar vi på i rollen som, vilket medför att hopskrivning är rätt.
  • Tennisspelare är inte bättre än andra idrottare såsom padelspelare. Här syftar vi på till exempel, vilket medför att hopskrivning är rätt.
  • Kalle din drummel! Du måste spela tennis så som din syster! Här syftar vi på på det sätt som, vilket medför att särskrivning är rätt.
  • Så som jag och alla andra betraktar Kalles tennisspelande är han högst medioker. Här syftar vi på så som jag ser det, vilket medför att särskrivning är rätt.

Finns det något bra alternativ till såsom

Ja, det vanligare och lite enklare begreppet som fungerar oftast lika bra.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som ligger bakom majoriteten av innehållet på SEO-texter.se. Han har över 5 års erfarenhet som content writer. Du är välkommen att höra av dig till oss för att berätta om ditt projekt.