seo texter logo

Spanien eller Spannien → Vad är rätt?

Här får du reda på hur detta begrepp stavas på ett begripligt sätt.

Spanien eller Spannien - hur stavas det?

Det är alltid rätt att skriva Spanien, och det är alltid fel att skriva Spannien. Anledningen till att Spannien låter rätt är sannolikt för att de felstavade ordets två "N" gör att "A:et" låter snabbt. Men gå inte på den luringen och använd rätt stavning, alltså Spanien.

Vanliga frågor

Vad heter Spanien på engelska?

Spanien heter Spain på engelska.

Vad är Spanien?

Spanien är ett EU-land i södra Europa som gränsar mot Medelhavet och främst därför är en populär turistdestination. Statsskicket är demokrati, och staten räknas som ett rikt i-land med en hög levnadsstandard och livskvalitet.

Var ligger Spanien?

Spanien ligger på den Iberiska halvön, precis öster om Portugal. Grannen till norr är Frankrike och grannen till söder är Marocko.

Karta over spanien

Är det dyrt att bo i Spanien?

Det beror på var i Spanien du vill bo och hur mycket pengar du får in varje månad, men generellt är det lika dyrt att bo i Spanien som i Sverige. Inkomsten i Spanien är lägre än i Sverige, men du får mer för pengarna i Spanien.

Är det populärt att bo i Spanien?

Ja, även om det både finns både fördelar och nackdelar med att bo i Spanien ska det räknas som populärt att bo där. Det är vanligt att svenskar och andra nordbor flyttar till Spanien tack vare landets kultur och varma väder.

Är det bra väder i Spanien?

Ja, det är bra väder i Spanien, eller åtminstone ett väder som många svenskar uppskattar. På våren och hösten är det ungefär lika varmt som en svensk sommar, och på sommaren är det betydligt varmare i Spanien än i Sverige.

Har de problem med brottslighet i Spanien?

Nej, generellt är brottsligheten låg i Spanien. Den brottslighet som finns i Sverige är allvarligare och mer frekvent än den brottslighet som finns i Spanien enligt internationella undersökningar.

Det ska också sägas att både Sverige och Spanien betraktas som mycket säkra länder med en internationellt sett låg brottslighet.

Mer att läsa

Källor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Han ligger även bakom majoriteten av innehållet på SEO-bloggen. Karl har över 5 års erfarenhet som content writer, och han skriver inom i princip alla nischer.