seo texter logo

Vad betyder manjana egentligen?

I denna artikel lär du dig hur begreppet "manjana", eller också "manjana manjana" betyder. Du får även lära dig vad detta ord betyder kulturellt sett.

Vad betyder manjana?

Manjana, eller manjana manjana betyder att du ska ta det lugnt och inte stressa upp dig. Själva ordet manjana är spanskt och betyder imorgon. Ordet manjana är även en viktig del av den spanska kulturen, som i mångt och mycket är lugn och avslappnad.

Om du vill grotta ned dig i ordets ursprung kan vi berätta att ordet kommer från latinska māne, som betyder morgon.

Manjana

Stavas det mañana eller manjana?

I Sverige stavas uttrycket manjana, och i Spanien stavas ordet mañana. Detta då bokstaven ñ inte finns med i det svenska alfabetet.

Betyder manjana verkligen att något händer imorgon?

Nej, inte nödvändigtvis. Bara för att manjana finns med i det spanska alfabetet betyder inte det att spanjorerna tolkar begreppet bokstavligt. Manjana tolkas ofta som imorgon eller på obestämd framtid. Främst då spanjorerna faktiskt kan säga manjana imorgon också.

Exempel på hur du kan använda ordet manjana

  • Kom igen Kalle, sitt inte och skriv fler SEO-optimerade texter. Tänk lite manjana din tråkmåns!
  • Vill du gå ut med soporna Kalle? Nej för tusan, manjana manjana!
  • Skulle inte du gå ut på dejt med Kalle? Manjana, Kalle finns kvar imorgon också. Han är inte så viktig då han alltid sitter och skriver SEO-optimerade texter samtidigt som han vägrar gå ut med soporna.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.