seo texter logo

Värka eller verka → Vad är rätt?

Här får du reda på hur du stavar begreppet på ett korrekt sätt.

Värka eller verka - hur stavas det?

Orden värka och verka stavas olika beroende på vad du menar. Värka handlar om att du har en ihållande smärta, exempelvis huvudvärk eller tandvärk. Detta medan verka handlar om något du arbetat dig till såsom en bakelse eller ett konstverk.

Snabb minnesregel för verka och värka

Gör det ont heter det värka, annars heter det verka.

Exempel för hur minnesregeln fungerar

  • Jag har så ont i huvudet, alltså en sådan verk/värk i mitt huvud. Gör det ont? Ja, det gör det - och du är det värk som gäller.
  • Jag gjorde mig illa igår, så idag har jag sådan attans verk/värk i benet. Gör det ont? Ja, det gör det - och du är det värk som gäller.
  • Jag har målat tavlor i 25 år och äntligen gillar de jag känner mina verk/värkGör det ont? Nej, det gör det inte - och du är det verk som gäller.
  • Såg du mitt verk/värk i ateljén igår? Gör det ont? Nej, det gör det inte - och du är det verk som gäller.

Läs mer: Över 30 roliga särskrivningar med bilder.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande och SEO. 

Karl Rosqvist

Det är jag, Karl Rosqvist, som ligger bakom majoriteten av innehållet på SEO-texter.se. Jag har över 5 års erfarenhet som content writer. Du är väldigt välkommen att höra av dig till oss för att prata om SEO.