seo texter logo

Varm korv eller varmkorv → Vad är rätt?

Här får du reda på hur detta begrepp stavas på ett begripligt sätt.

Varm korv eller varmkorv - hur stavas det?

Det är rätt att skriva både varmkorv och varm korv beroende på vad du syftar på. Om du syftar på en korv som är varm heter det varm korv, men om du syftar på en kokt eller grillad smal korv på mellan 10 och 20 cm är det varmkorv som är rätt.

Varmkorv

Exempel på rätt stavning i löpande text

  • Ge mig en varm korv, jag vägrar äta kalla korvar.
  • Ge mig en varmkorv med senap och ketchup tack.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande och SEO. 

Karl Rosqvist

Det är jag, Karl Rosqvist, som ligger bakom majoriteten av innehållet på SEO-texter.se. Jag har över 5 års erfarenhet som content writer. Du är väldigt välkommen att höra av dig till oss för att prata om SEO.