seo texter logo

Är WordPress-temat Divi bra för din SEO?

Divi är ett av världens mest populära teman för WordPress. Men är Divi verkligen bra för din SEO? Ett komplett svar på den frågan får du precis nu!

Är Divi bra för din SEO?

Ja, Divi är bra för din SEO. Detta tack vare att du enkelt kan skapa snygga och responsiva webbsidor som i många fall laddas snabbt. En annan sak som är bra för din SEO är att Divi fungerar tillsammans med alla bra SEO-tillägg för WordPress, inklusive Yoast och Rank Math.

6 anledningar till att Divi är bra för SEO

 1. Du kan skapa responsiva webbsidor.
 2. Du kan skapa snabba webbsidor.
 3. Du kan använda alla bra SEO-tillägg.
 4. Du kan skapa lättnavigerade webbsidor.
 5. Du kan använda alla moderna bild-tillägg.
 6. Du behöver inte uppdatera temat manuellt.

Nedan berättar vi mer om de anledningar vi precis nämnt i större detalj.

1. Det är enkelt att skapa responsiva webbsidor

Att skapa responsiva webbsidor, alltså webbsidor som ser bra ut på mobil, surfplatta och desktop är en enkel match i Divi. En av Divis mest tydliga fördelar är alltså att det är enkelt att designa snygga och responsiva webbsidor med hjälp av drag and drop-gränssnittet.

Det är få, om ens någon annan sidbyggare som är så pass begriplig och lättmanövrerad som Divi.

Läs mer: 15 tips för att lyckas med SEO för WordPress.

2. Du kan skapa snabba webbsajter

Sidbyggare som är enkla att använda är ofta "bloatade", alltså proppfulla med onödig kod som måste laddas på precis varje delsida på din webbplats. Divi har haft problem med "bloat", men de har samtidigt skärpt sig rejält och är numera ett relativt snabbt WordPress-tema.

Men lägg gärna märke till vad rubriken säger; alltså att du kan skapa snabba webbsajter med Divi. Att skapa en snabb webbsida med Divi är nämligen någonting som kräver att du vet hur temat fungerar in i minsta detalj, så som nybörjare är det svårt att skapa en snabb webbsida med Divi.

Värt att veta är att RJ-Media i Vetlanda är duktiga på att designa i Divi. Han som äger det företaget har skapat många Divi-webbsidor som är såväl lättnavigerade som snygga och snabbladdade. Jag har beställt ett flertal webbsidor därifrån, så mina erfarenheter säger att man får riktigt bra sajter av honom.

3. Divi fungerar med alla bra SEO-tillägg

De bästa SEO-tilläggen för WordPress inkluderar bland annat Rank Math och Yoast, som både fungerar utmärkt tillsammans med Divi. Värt att veta är att du ska inaktivera alla SEO-funktioner som Divi erbjuder, för de externa SEO-tilläggen ger dig bättre funktioner än de Divi erbjuder utan att du behöver betala för det.

Om du vill ha ett absolut råd anser vi att Rank Math fungerar bäst tillsammans med Divi. Rank Math har även skrivit en guide om hur du integrerar deras SEO-tillägg med Divi. Guiden är välskriven, och vi vet att den är att lita på då vi själva använt oss av den.

Rank Math fungerar utmarkt med Divi

4. Det är enkelt att skapa begripliga webbsidor

Att din webbsida ska vara begriplig är en av de många rankingfaktorer som Google använder för att bestämma hur bra din webbsida ska ranka i SERP:en. Med Divi är det alltså enkelt att designa din webbsida helt enligt best practice för navigering, och det älskar såväl användarna som sökmotorerna.

5. Divi fungerar med alla bra bild-tillägg

Att ha ett bra bild-tillägg som klarar av att komprimera alla bilder på din webbsida är ett måste. Så det faktum att Divi fungerar med alla bildkomprimeringstillägg som finns för WordPress är en stor fördel.

5 bra bild-tillägg som Divi själva rekommenderar inkluderar:

 1. EWWW Image Optimizer, vars premiumversion kostar från cirka 70 kr/mån.
 2. WP Smush, vars premiumversion kostar från cirka 60 kr/mån.
 3. ShortPixel Image Optimizer, vars premiumversion kostar från cirka 50 kr/mån.
 4. Robin Image Optimizer, vars premiumversion kostar från cirka 25 kr/mån.
 5. Compress JPEG & PNG Images, vars premiumversion kostar från cirka 20 kr/mån.

Eww image optimizer ar ett populart bildtillagg for Wordpress

Läs mer: Så fungerar det med Bild-SEO.

6. Du behöver inte uppdatera Divi manuellt

Så länge du äger en giltig licens för Divi behöver du aldrig uppdatera temat manuellt. Det faktum att Divi uppdateras per automatik medför att det alltid är säkert att använda sig av det temat. Mer specifikt täpps alla eventuella säkerhetshål till direkt utan att du behöver göra någonting.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.