seo texter logo

Vad är och hur fungerar Google-dansen?

Vad är Google-dansen, vad ska du göra när Google bjuder upp till dans och behöver du ens bry dig? Dessa frågor och fler svarar vi på nu!

Vad är Google Dance?

Google Dance (eller Google-dansen) är ett begrepp som personer inom SEO har myntat för att beskriva den osäkerhet som nya webbsidor tvingas genomlida innan de rankar vettigt på Google. Google-dansen är som mest märkbar när din sajt är helt ny eller vid stora algoritmuppdateringar.

Lästips: Vad är SEO? En komplett guide!

Hur ofta bjuder Google upp till dans?

Det var vanligare att bli uppbjuden till dans av Google förr i tiden när de uppdaterade sina sökalgoritmer mer sällan och mer tydligt. Idag märks knappt att Google justerar sina sökalgoritmer då de i regel uppdateras dagligen, men när din sajt är ny dansar Google med dig rejält. Där har alltså inget ändrats.

Vad ska jag göra när Google vill dansa?

När Google vill dansa med dig är det bara att gilla läget. Om du inte är utsatt för negativ SEO eller har köpt en massa länkar av skumma PBN-nätverk har du ingenting att oroa dig för. De förändringar som sker vid The Google Dance är alltså helt ofarliga om du inte blivit straffad av Google.

Nar google vill dansa med dig ar det oftast bast att bara gilla laget 1

Hur påverkar The Google Dance din SEO?

Hur din SEO påverkas av Google-dansen beror på faktorer såsom hur du bygger länkar, hur du byter länkar och hur bra dina texter svarar på det sökarna vill ha reda på, alltså sökintentionen. Det är också viktigt att ge besökarna ett snabbt svar enligt metoden som den upp-och-nedvända pyramiden visar.

Den upp och nedvanda pyramiden

Det är alltså du och din förmåga att arbeta enligt best practice inom SEO som påverkar Google-dansen. Så Google-dansen påverkar dig, men du kan samtidigt påverka om Google är snäll eller dum när hon dansar med dig.

Dansar de mindre sökmotorerna också?

Ja, men det är i regel få som bryr sig om det. Google är världens i särklass största sökmotor, och optimerar du enligt best practice för Google så optimerar du på rätt sätt mot alla andra sökmotorer också. Så även om mindre sökmotorer vill dansa med dig behöver du i princip inte bry dig.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.