seo texter logo

Så fungerar skyscraper technique

Skyscraper technique är ett arbetssätt som man använder sig av för att driva trafik till sin webbsida. I den här artikeln berättar varför vi använder oss av den, och varför denna skrivteknik är så pass effektiv.

Vad är skyscraper technique?

Skyscraper technique är ett arbetssätt inom SEO som innebär att man läser igenom samtliga artiklar inom ett ämne, som visas på sökmotorernas förstasidor. Därefter antecknar man vad konkurrenterna gör rätt/fel, varpå man planerar för och skriver en bättre artikel.

2 fördelar med att använda skyscraper technique

1. Man vet att ämnesområdet är populärt

Är ett ämnesområde är så pass populärt att det finns material nog för att man ska kunna använda skyscraper technique? Om ja, då vet man att det är lönt att konkurrera om en hög placering på Googles förstasida.

2. Din artikel blir framtidssäkrad

Om en artikel är framtagen enligt skyscraper-modellen är innehållet bättre och mer komplett, jämfört med det innehåll som konkurrenterna publicerat på sina webbsidor. Det innebär att artikeln har potential att ha en hög ranking under en lång tid framöver.

Tips: Beställ texter genom att kontakta oss via e-post.

Fungerar alltid skyscraper technique?

När artikelförfattaren använt sig av skyscraper technique, innebär det att artikeln har en stor potential att ranka högt. Men även om du har det bästa och mest kompletta innehållet kan konkurrenter med mer auktoritet ranka högre, då tillbakalänkar är en starkt rankingfaktor.

Om Vattenfall skriver en artikel på fem meningar om solceller, kommer en artikel publicerad på Lasses solcellsblogg inte ranka högre än Vattenfalls artikel. Även om textinnehållet i Lasses artikel är betydligt bättre. Det är orättvist, och en stor anledning till att många väljer att köpa länkar.

2 tips när du använder skyscraper technique

1. Håll dig till ämnet

Om det är "bästa mobiltelefonen" som är det ämne som gäller, ska du inte ta upp irrelevanta saker som "fördelar med stora mobiler". Läsaren vill snabbt få reda på vilken mobiltelefon som är bäst, och varför. Inget annat.

2. Uppdatera artikeln regelbundet

En artikel där man använt sig av skyscraper technique är en viktig artikel. En viktig artikel som förtjänar mycket kärlek. Det är därför viktigt att du (eller förslagsvis vi) uppdaterar innehållet frekvent, så att det alltid är relevant. Då blir det svårare för konkurrenter att använda skyscraper-modellen för att ranka bättre än dig.