seo texter logo

6 enkla sätt att få fler tillbakalänkar

Att få fler tillbakalänkar är inte helt enkelt, men samtidigt långt ifrån omöjligt. Här ger vi dig 6 konkreta exempel på hur du får fler tillbakalänkar.

6 bra sätt att få tillbakalänkar

  1. Skriv bättre artiklar än dina konkurrenter.
  2. Gästblogga.
  3. Köp länkar.
  4. Internlänka på rätt sätt.
  5. Skriv länkbetesartiklar.
  6. Be samarbetspartners att länka till dig.

Nedan berättar vi mer om de tips vi precis berättat om i större detalj.

1. Skriv artiklar som besökarna vill läsa

Det bästa sättet att få tillbakalänkar är att skriva det bästa materialet, rätt och slätt. Om du inte har det bästa materialet på din webbsida finns det i regel inte någon anledning att länka till dig och vice versa.

Men hur gör du för att skriva det bästa materialet då?

Jo, för det första ska du se till att läsarna får tillgång till det viktigaste materialet först. Du ska alltså skriva enligt den upp-och-nedvända pyramiden.

Den upp och nedvanda pyramiden

Det är också viktigt att du svarar på sökintentionen, det vill säga det som sökaren vill ha svar på.

Men det räcker inte att "bara" ge sökarna ett snabbt och korrekt svar. Din artikel måste också vara mer heltäckande än konkurrenternas bidrag.

Och hur lyckas du med det?

Jo, du använder dig av skyscraper technique för att således försäkra dig om att du skriver den bästa och mest heltäckande artikeln.

Lästips: Om du inte vill (eller orkar) skriva dina texter själv rekommenderar vi att du beställer SEO-anpassade texter av oss.

2. Blogga på andras webbsidor

Att få gästblogga gratis på andra webbsidor är svårt, men det går. När du ber om att få gästblogga på en annan webbsida är det viktigt att du ser till att webbsidan har såväl relevans som länkkraft.

Värt att veta är också att få webbsidor publicerar gästartiklar utan att du behöver betala för det, men att fråga om lov är förstås gratis.

Läs mer: Så gör du för att gästblogga.

Vilka webbsidor ska du gastblogga pa

Läs mer: Vill du veta vad begrepp såsom DR betyder? Läs då vår guide om hur Ahrefs fungerar.

3. Köp länkar på rätt sätt

Om du köper länkar på rätt sätt. Det vill säga från riktiga webbsidor med såväl relevans som styrka och trafik, då får din webbsida en bättre synlighet på Google. Ett hett tips är att du läser den guide vi länkar till nedan för att köpa länkar är nämligen en halv vetenskap bara det.

Läs mer: Hos oss kan du köpa länkar.

Att kopa lankar fran en webbsida inom samma nisch ar en bra ide

4. Internlänka på rätt sätt

Internlänkar fungerar också som tillbakalänkar då de faktiskt hjälper till att fördela länkkraft på din webbsida.

Ett känt sätt att fördela länkkraft på är att skaffa starka tillbakalänkar till en informativ delsida på din webbsida. Efter det ser du till att internlänka från din informativa artikel till en artikel du tjänar pengar på, och vips har en av dina viktigaste artiklar fått bättre synlighet i SERP:en hos sökmotorerna.

Värt att veta är även att du tjänar på att skapa ett innehållskluster för då kan du vara 100 % säker på att du internlänkar på rätt sätt.

Internlankning i innehallskluster infografik 2

Läs mer: Så internlänkar du på rätt sätt.

5. Skriv länkbetesartiklar

Länkbetesartiklar är särskilt påkostat innehåll som ofta innehåller saker såsom infografik och extremt genomtänkt textmaterial. För att du ska lyckas med ditt länkbetesmaterial är det viktigt att det:

  • Skapar värde för läsaren
  • Presenteras på ett snyggt sätt.
  • Framkallar en stark känsla hos läsaren, såsom glädje.

Värt att tänka på är att clickbait-artiklar och rage bait-artiklar inte räknas som länkbete även om man som läsare ofta blir förbaskad av att läsa dem.

6. Be samarbetspartners att länka till dig

Om du exempelvis driver en webbsida inom affiliate marketing är det en bra idé att be de företag du promotar att länka till dig. Så om du promotar ett antivirusföretag lönar det sig ofta att höra av sig och fråga om du får en tillbakalänk på deras delsida för "recensioner från externa webbsidor" eller "external reviews-sida".

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.