seo texter logo

De 5 bästa SEO-tilläggen för Chrome

Finns det bra SEO-tillägg för Chrome? Absolut, det finns både gratis- och freemium-tillägg som fungerar perfekt. Här listar de 5 bästa tilläggen!

De 5 bästa SEO-programmen för Google Chrome

 1. SEO Minion.
 2. Mozbar.
 3. Ubersuggest.
 4. Hunter.
 5. Google Lighthouse.

Nedan berättar vi mer om de SEO-tillägg vi precis nämnt i större detalj.

1. Chrome-tillägget SEO Minion (100 % gratis)

SEO Minion kan bland annat skilja pa brutna lankar och lankar som fungerar

SEO Minion är det bästa SEO-tillägget för Chrome. Dels för att det är helt gratis, men även för att det klarar av det mesta som har med sökmotorsoptimering att göra.

Med detta tillägg kan du bland annat söka efter brutna länkar på den webbsida du besöker för stunden:

Soka efter brutna lankar via SEO Minion

Utöver det kan du även kontrollera vad den webbsida du befinner dig på har för SEO-titlar, metatitlar samt om sajten har SEO-vänliga URL:er.

Funktioner hos SEO Minion

Allt som allt får du tillgång till ett urstarkt SEO-tillägg utan att behöva betala några pengar för det. SEO Minion är alltså ett riktigt bra val om du är ute efter ett kraftfullt SEO-tillägg för Chrome.

2. Chrome-tillägget Ubersuggest (freemium)

Ubersuggest ar ett mangsidigt SEO tillagg for Chrome

Vi tycker att Ubersuggest är ett av de bästa SEO-tilläggen för Chrome. De viktigaste anledningarna till det är att Ubersuggest-tillägget är:

 • Gratis.
 • Enkelt att använda.
 • Kraftfullt.

Detta tillägg tar bland annat fram relevanta nyckelord så fort du söker på någonting via en sökmotor. Du kan även exportera alla framtagna nyckelord till Excel tack vare en CSV-fil som detta program klarar av att skapa.

Nyckelord med ubersuggest

Du får även en uppskattning om hur mycket trafik alla artiklar som finns på SERP:en får. Värt att notera är att just denna funktion inte är så träffsäker, samt att du går miste om mer avancerade funktioner om du väljer att använda Chrome-tillägget i stället för betalversionen av Ubersuggest.

Ubersuggest pa serpen

Lästips: Det finns fler bra SEO-tillägg att välja på som fungerar på fler plattformar än bara Google Chrome.

3. Chrome-tillägget Mozbar (freemium)

Mozbar ar ett gratis anvandarvanligt och kraftfullt SEO tillagg

Med Mozbar kan du kontrollera bland annat tillbakalänksprofilen (Domain Authority) samt spamstatusen (Spam Score) för såväl enstaka delsidor som hela domäner.

Tillägget är kraftfullt, användarvänligt och framför allt gratis. Men det lite tråkiga är att många av de funktioner du verkligen har nytta av är avgiftsbelagda såsom möjligheten att göra sökordsundersökningar och konkurrensanalyser.

4. Chrome-tillägget Hunter (freemium)

SEO tillagget hunter passar perfekt om du vill kontakta sajtagare snabbt

Hunter är ett smidigt Chrome-tillägg för alla som gillar att arbeta med outreach, alltså personer som har nytta av att få tag på många personer samtidigt.

Med detta tillägg får du tag på alla e-postadresser som finns publicerade på en viss webbsida med bara ett knapptryck. Det enda tillkortakommandet är att du bara kan ta fram upp till 50 e-postadresser per dag med gratisversionen, samt att registrering krävs för att tillägget ska fungera.

Just registreringen är särskilt besvärande då du inte kan använda slit och släng-e-postadresser såsom 10Minutemail.com för att skapa ett nytt användarkonto. Efter att vi registrerat oss för att kunna prova på programmet fick vi en massa reklam (i våra ögon rent spam) i inkorgen vilket inte var uppskattat.

5. Chrome-tillägget Google Lighthouse (100 % gratis)

Google lighthouse ar ett gratistillagg med manga bra funktioner

Med SEO-tillägget Google Lighthouse kan du se hur din webbsida presterar när det kommer till bland annat:

 • Prestanda (det vill säga hur snabbt din webbsida laddas).
 • Tillgänglighet (som exempelvis inkluderar att du arbetar enligt best practice inom bild-SEO).
 • SEO (som bland annat inkluderar att din webbsida skyddas med HTTPS-protokollet)

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.