seo texter logo

Så lyckas du med SEO inom finans [Lån & Ekonomi]

Det är svårt att ranka bra inom finans, men det går. I denna artikel ger vi dig 5 tips på hur du får din ekonomi-sajt att synas bättre på Google.

5 tips för att lyckas med SEO inom finans

  1. Skaffa länkar med relevans och styrka.
  2. Skriv eller beställ bra SEO-texter.
  3. Internlänka på rätt sätt.
  4. Korrekturläs redan publicerat material.
  5. Bygg upp ett starkt varumärke inom finans.

Nedan berättar vi mer om de tips vi precis nämnt i större detalj.

1. Skaffa starka länkar

Det är viktigt att skaffa länkar som är starka för att din ekonomisajt ska kunna ranka bra på Google. I synnerhet om du driver en affiliate marketing-sajt inom ekonomi, där konkurrensen är extrem.

På bilden nedan ser du hur många tillbakalänkar SEO-verktyget Ahrefs bedömer att du måste ha för att kunna ranka på nyckelordsfrasen "sms lån".

Tillbakalankar inom ekonomi som behovs enligt ahrefs

81 länkar?

Jisses.

Hur ska du kunna samla ihop så många länkar egentligen?

Jo, det finns ett flertal sätt att välja på.

Sa kan du bygga lankar

Som du ser ovan kan du lägga till länkar på exempelvis webbforum eller i länkkataloger. Men det är ingen bra idé då Google "nollar" i princip alla länkar som du kan placera ut själv.

Du kan också fråga andra webbsideägare om de vill länka till dig genom att ägna dig åt outreach. Det är fullt möjligt att lyckas bra med outreach, men att ibland behöva jobba i många timmar utan att få en enda länk kan vara frustrerande.

Att köpa länkar är i sin tur en bra idé. Då får du precis vad du betalar för, och samtidigt slipper du lägga tid på saker som inte är värdeskapande. Värt att tänka på är att du i första hand ska köpa länkar från vanliga sidor, och inte PBN-nätverk.

Alla PBN-nätverk är inte dåliga, men tillräckligt många för att det ska vara lite av en chansning att köpa länkar ifrån privata bloggnätverk.

En annan sak du kan göra för att få länkar är att tjäna ihop till dem genom att skriva länkbetesmaterial, såsom att sammanställa en unik undersökning som du själv har genomfört. Att få naturliga länkar med hjälp av länkbete är ganska svårt, men samtidigt fullt möjligt.

2. Du måste ha ett bra textmaterial

För att din webbsida inom ekonomi ska kunna ranka bra på Google och alla andra stora sökmotorer är det viktigt att SEO-texterna är välskrivna.

Texterna på din webbsida måste alltså svara på sökintentionen på ett bra sätt, samtidigt som dina artiklar måste vara mer kompletta och utförliga jämfört med konkurrenternas artiklar.

Ett bra sätt att lyckas med båda av de faktorerna är att använda sig av skyscraper technique. När du gör det inkluderar du allt viktigt som konkurrenterna tagit upp inom området, och använder det för att kunna skapa en mer heltäckande och komplett artikel.

Det ar en bra ide att anvanda sig av skyscraper technique

Utöver detta är det också viktigt att du tar fram rätt nyckelord och inkluderar dessa i artikeln. De nyckelord som är värda att ta med får du reda på genom att göra en nyckelordsundersökning.

Tips: Vi skriver gärna dina SEO-optimerade texter åt dig om du vill.

3. Det är viktigt att internlänka på rätt sätt

När du internlänkar på ett logiskt sätt genom att exempelvis bygga upp ett innehållskluster, då får du ta del av tre viktiga fördelar.

  1. Du säkerställer att din webbsida tar upp alla viktiga saker inom nischen.
  2. Du säkerställer att Google förstår vad din webbsida handlar om.
  3. Du säkerställer att det inte finns några föräldralösa sidor (orphan pages) på din sajt.

Internlankning i innehallskluster infografik 2

4. Korrekturläs det du redan skrivit

När du korrekturläser material du redan skrivit hittar du säkert lite grammatik- och stavfel som du inte tänkte på fanns. Det är också en bra idé att korrekturläsa gamla texter för då hittar du enkelt artiklar som handlar om ungefär samma sak, som kanske kannibaliserar på varandra.

Men som vi skriver i den artikel vi länkar till ovan finns det många saker du kan göra för att eliminera de problem som kannibaliserande artiklar ställer till med.

Läs mer: Så blir du bättre på korrekturläsning

5. Bygg upp ett varumärke som många känner till

Stora jättar inom lånenichen såsom Sambla och Lendo är mycket duktiga på att marknadsföra sina varumärken.

Sambla ar en av sveriges mest kanda laneformedlare

För att du ska maximera dina möjligheter att bygga upp ett starkt varumärke rekommenderar vi att du ägnar dig åt content marketing.

Det är förstås också viktigt att du skriver nyanserade och faktamässigt korrekta artiklar så att besökarna förstår att din webbsida är att lita på.

Du ska även tänka på att det finns etiska riktlinjer du ska förhålla dig till när du skriver om finans och lån.

Att marknadsföra lån som enkla lösningar på ekonomiska problem är exempelvis förbjudet, och kan leda till böter. Det kan du läsa mer om i Konsumentverkets artikel med temat marknadsföring av krediter.

Läs mer: SEO för videor (+ exempel på bra videoredigeringsprogram)

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi hjälper dig med allt som kan kopplas till textförfattande, SEO, SEM och webbdesign. 

Karl Rosqvist

Det är Karl Rosqvist som äger SEO-texter.se. Karl har över 5 års erfarenhet inom SEO och content writing, och han skriver inom i princip alla nischer.